Ilić: „Više nadležnosti za Sevojno“

SEVOJNO – Prema mišljenju kandidata Zdrave Srbije za predsednika gradske opštine Sevojna, Avram Ilić, smatra da je veći stepen decentralizacije neophodan za bolji život stanovnika. Tim povodom, ova stranka objavila je saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Skoro deceniju od formiranja gradske opštine, Sevojno i dalje ima dve nadležnosti, kroz koje ne može da odgovori na potrebe svojih građana i to se pokušava prikriti, nadomestiti predizbornim obećanjima koja u dobroj meri ostanu neispunjena.

Tako da građani u Sevojnu, koje nema nadležnosti, jedino u kampanji mogu očekivati, da se krene sa nekim radovima ili obećanje da će početi izgradnja, npr. pasarele koja je mnogo bitna i važna za meštane Rujevca, puta Gajevi – Rujevac (dva kilometra) kako bi oni mogli da dođu svoju opštinu, a ne da po petnaest kilometa zaobilaze kako bi došli u Sevojno, poput kanalizacije za naselje Save Šumanovića, u Javorskoj ulici, uličnu rasvetu u Mladovu i drugim naseljima itd.

Zdrava Srbija u svom programu jasno navodi da je suštinska decentralizacija jedna od bitnih stvari kako bi se lokalne samouprave razvijale, da lokalne samouprave moraju imati više nadležnosti i više sredstava kako bi probleme građana rešavali tokom svake godine, a ne samo u kampanjama.

Poražavajuće je u današnjem vremenu da jedna gradska opština svoje probleme rešava samo u izbornim godinama, neposredno pre ili posle izbora. Građani u Sevojnu žive svakodnevno i svake godine, svakog dana treba raditi na poboljšanju kvaliteta života u Sevojnu“, navodi se u saopštenju Zdrave Srbije.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.