I u sledećoj godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

BEOGRAD – U svom predlogu budžeta za 2023. godinu, Vlada Republike Srbije opredelila je sredstva za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Udruženje „Moja Srbija“ poziva ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju i da svojim učešćem omoguće građanima Srbije što veći izbor objekata i destinacija za odmor tokom 2023. godine.

Tokom poslednjih osam godina, subvencije u oblasti domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, veliki broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji, a ugostitelji u sve većoj meri ulažu sredstva u proširenje i uređenje svojih smeštajnih kapaciteta.

drugarice Ružica i Danica na Tari
Foto: ZooMUE

Osnovna količina ovogodišnjih vaučera potrošena je za manje od mesec dana, ali zahvaljujući dodatnoj količini, koja je odobrena u junu, smeštajni kapaciteti su u potpunosti popunjeni do kraja novembra. Iz udruženja „Moja Srbija“ ističu da veruju da će i tokom ove godine Vlada Srbije pronaći dodatna sredstva i dostići kvotu od 250 000 vaučera, što bi, po njihovom iskustvu, u značajnoj meri zadovoljilo potrebe građana Srbije.

Kao i u ranijem periodu, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

Građanima će za subvencionisani odmor tokom sledeće godine biti na raspolaganju više od 3 500 kategorisanih ugostiteljskih objekata. Očekivanja su da će se u narednom periodu još veći broj ugostitelja uključiti u akciju i da će prihodi od turizma opet zabeležiti rekordne rezultate.

RTV

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.