Počeli radovi na zameni krova u staroj školi Petar Leković

Požega – Nakon dugog čekanja konačno su počeli poslovi na zameni krova na maloj školi „Petar Leković“.

 Potreba za ovim radovima postoji još od 2018 godine, jer je stari krov prokišnjavao a delimične sanacije nisu dale trajan rezultat. U ovoj godini su konačno obezbeđena stredstva da se krene sa rekonstrukcijom, ali posao nije izveden tokom letnjeg raspusta kako je to bilo prvobitno planirano. Pripreme su se odužile zbog raspisivanja dve javne jabavke, odustajanja od izrade fasade škole kako bi se sva sredstva preusmerila na krov, porasta cena drvne građe i problema sa njenom nabavkom. Radovi su, prema potpisanom ugovoru, bili odloženi za oktobar.

Direktor škole, Dragan Perišić kaže da ni to nije ispoštovano, ali da je neophodan materijal stigao i da se sada radi na postavljanju novog krova. Izvođač radova je preduzeće „Građevinar“ iz Ivanjice, a sredstva u iznosu od 5,5 miliona dinara bez PDV-a je obezbedila lokalna samouprava.

Za nekoliko dana kreće i novo ulaganje u zgradu stare škole. Planirana je instalacija gasnog kotla što će značajno povećati komfor učenika i nastavnika, ali će popraviti i ekološke uslove u okruženju škole jer se do sada škola grejala na ugalj. Vrednost posla na zameni kotla je oko 6 miliona dinara. Potreban novac stigao je od Ministarstva za zaštitu životne sredine posredstvom lokalne samouprave.

Za vreme izvođenja radova nastava za učenike od 1. do 4. razreda se odvija u velikoj školi.

RADIO POŽEGA

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.