Počelo zimsko održavanje puteva i ulica

UŽICE-Prvi sneg nadležne službe u gradu dočekale su spremno, a kako ističu nadležni zimsko održavanje regulisano je Planom zimskog održavanja puteva i ulica kao i javnih površina na teritoriji grada Užica.

Planom zimskog održavanja puteva i ulica kao i javnih površina na teritoriji grada Užica za 2021/2022. godinu definisani su prioriteti, a JKP “Niskogradnja” obavilo je sve neophodne pripreme. Po rečima direktora JP “Užice razvoj” Nikole Maksimovića nabavljene su dovoljne količine soli i rizle a spremna je i mehanizacija.

Foto: Grad Užice

“U toku jučerašnjeg dana počeo je prvi sneg u ovoj kalendarskoj godini pa smo krenuli sa podasipanjem soli i rizle tako da se nadamo da nije bilo većih problema. U kontaktu smo sa javnim gradskim i prigradskim prevoznikom od koga smo dobili informacije da nije bilo otkazanih polazaka. Prioritet su škole, Dom zdravlja, Kovid bolnica, Opšta Bolnica i kompletno linijski saobraćaj javni gradski i prigradski prevoz. Ostale pripreme se vrše u dogovoru sa predsednicima mesnih zajednica, članova Gradskog veća i svim javnim ustanovama i preduzećima”,kaže Maksimović.

Maksimović podseća i da je pored čišćenja snega sa puteva i javnih površina programom predviđeno čišćenje trotoara i javnih površina, koje obavljaju ekipe “JKP “Bioktoš”.

“Nabavljene su neophodne količine emulizije za čišćenje trotoara koji su urađeni prethodnih godina, kao i delova oko novog kružnog toka i behaton staza. U pripravnosti smo za postavljanje soli i rizle kao i odvoženje smeća u zimskom periodu, oni su spremili potrebne količine kesa kako bi JKP “Bioktoš” mogao da odradi svoj posao onde gde ne može da stigne sa kamionima“,ističe Maksimović.

U dogovoru sa predstavnicima mesnih zajednica izvršena je isporuka potrebne količine soli i rizle na određene lokacije, raskrsnice u visokim zonama grada, a odrađene su i sve aktivnosti vezane za čišćenje puteva u seoskim mesnim zajednicama. Vladimir Sinđelić član Gradskog veća za mesne zajednice kaže da su tenderi raspisani na vreme, a seoske mesne zajednice dobile raonike i dodatna sredstva za zimsko održavanje.

Foto: Grad Užice

“Kao i svake godine i ove smo uspešno odradili pripremu za zimsko održavanje. U seoskim mesnim zajednicama u kooridinaciji za savetima mesnih zajednica tačno se zna kome se dodeljuju raonici i gorivo. Nadamo se da neće biti većih problema, a u slučaju velikih padavina uključićemo dodatnu mehanizaciju i izaći svim meštanima u susret”,naglašava Sinđelić.

JP “Užice razvoj” koordinisaće kompletnim procesom zimskog održavanja na teritoriji grada Užica, odnosno na oko 240 kilometara putnih pravaca . Takođe, tu su i putni pravci koji su u nadležnosti Republike Srbije kao što su Omladinska ulica, put prema Jelovoj Gori, put prema Lunovom Selu i Trnavi gde postoji mogućnost da se po potrebi u koordinaciji sa “Putevima” Užice angažuje i mehanizacija užičkih javnih preduzeća.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.