Gradonačelnica u poseti biblioteci u Sevojnu (VIDEO)

UŽICE – Povodom 28. februara, Nacionalnog dana knjige, gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, posetila je ogranak „Narodne biblioteke Užice“ u Sevojnu. U razgovoru sa zaposlenima upoznala se sa istorijatom, ove više od šest decenija stare biblioteke, a sa predškolcima vrtića „Maslačak“ razgovarala je o značaju čitanja knjiga.

“Sevojničani imaju sreću da biblioteku imaju više od šest decenija, a zahvaljujući entuzijazmu onih koji su u njoj radili i onih koji danas rade biblioteka iz godine u godinu ima sve veći književni fond i sve više članova. Posebno nam je drago i što se značajna pažnja posvećuje edukaciji najmladjih kroz radionice koje se redovno organizuju i koje su prilagođene upravo njima. Na nama je da pružimo podršku kako u organizaciji radionica tako i opremanju ovakvih prostora”, rekla je gradonačelnica.

Dušica Murić, direktorka „Narodne biblioteke Užice“ zahvalila se na poseti i podršci koju biblioteka ima, posebno istakavši da je zahvaljujući sredstvima koje je opredelio grad kompletno zamenjena stolarija u ovom prostoru u Sevojnu.

“Ogranak u Sevojnu broji oko 15 hiljada knjiga, imamo preko 1000 članova, imamo odličnu saradnju sa vrtićem „Maslačak“ i sa „OŠ Aleksa Dejović”. Organizujemo besplatne kreativne radionice za prvake i predškolce koji imaju i besplatnu članarinu. Korisnici usluga biblioteke u Sevojnu i članovi mogu iste usluge koristiti i u matičnoj biblioteci u Užicu. Trudimo se da fond biblioteke stalno bogatimo, da sadrži aktuelne naslove sve ono što je potrebno našim korisnicima u Sevojnu”, kaže direktorka biblioteke.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.