MUP: Ne krećite na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške

Aleksandar Radosavljević iz Sektora za vanredne situacije MUP-a, poručio je jutros građanima da ne bi trebalo da kreću na put kada je RHMZ izdao narandžasto meteo-upozorenje na snežne padavine i vremenske nepogode.

Sneg
Foto.ZooMUE

„Nikako ne bi trebalo da kreću na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške. Putevi ka Kopaoniku su bili u prekidu. Sada je situacija normalizovana. Prohodni su putevi Jošanička Banja-Kopaonik i Rudnica-Kopaonik, dok je još uvek neprohodan put Brus-Kopaonik, ali napominjemo da nema zavejanih lica“, rekao je Radosavljević za RTS.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije neprekidno su angažovani na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda koje je juče zahvatilo teritoriju Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP.

Kako se navodi, ukupno 104 vatrogasca-spasioca sa 43 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica, Subotice, Kraljeva i Smedereva, do 7h časova jutros, bila su angažovana na 45 intervencija – asistencija ekipama hitne pomoći, pomoći zavejanom stanovništvu na putevima, uklanjanju palih stabala i delova krovova, kao i pružanju pomoći bolesnim licima, posebno na teško dostupnim lokacijama.

nova.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.