Grad obezbedio opremu za maturantsku paradu

UŽICE-Grad Užice obezbedio je sredstva za nabavku opreme za tradicionalni maturantski ples koji će biti  održan  20.maja na Gradskom trgu,izjavio je gradonačelnik Tihomir Petković posle sastanka sa predstavnicima učeničkih parlamenata i direktorima srednjih užičkih škola.

maturanti

Sredstva za nabavku majica, kišobrana i pištaljki nisu bila planirana u budžetu za ovu godinu, ali će ona biti nabavljena na zakonit način,rekao je Petković.
„Opremu ćemo nabaviti po povoljnijoj ceni od one koje traže organizatori ove manifestacije.Umesto za  560 hiljada dinara,  mi ćemo opremu od užičkih firmi  nabaviti  za 430 hiljada dinara. Ako uspemo da najveći deo toga sačuvamo za narednu godinu, onda ne moramo da trošimo po pet-šest hiljada evra svake godine“, istakao je Petković..
Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, kojoj se Srbija priključila 2006. godine, do sada je kadril u našoj zemlji igralo preko 100 000 maturanata.
 I ove godine, maturanti iz Užica, zaigraće na trgu, u isto vreme sa svojim vršnjacima iz još 17 zemalja Evrope .
Simultani ples kadril na gradskom trgu igraće oko 900 maturanata, što je do sada najveći broj prijavljenih učenika završnih razreda užičkih srednjih škola. 
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.