Glasanje za rekonstrukciju parka, izgradnju dečijeg igrališta ili terena za mali fudbal (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice je dobio sredstva od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalne konferencije gradova i opština u iznosu od 3.560.000 dinara koja će biti upotrebljena za finansiranje jednog projekta koji Užičani izaberu, glasanjem do kraja aprila, na sajtu grada Užica. Može se glasati za jedan od tri projekta: rekonstrukciju Malog parka, izgradnju dečjeg igrališta na Megdanu ili rekonstrukciju igrališta za mali fudbal na Gradskoj plaži.

„Vanredno stanje će proći, a mi ga sad koristimo da se pripremimo za investicije, a glasanjem pokušavamo da povećamo uključenost građana u donošenje odluka“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

Rekonstrukcija Malog parka

Rekonstrukcijom dela Malog parka oko esnafske česme predviđa se popločavanje tla granitnim pločama i formiranje novog mesta okupljanja Užičana. Zona intervencije obuhvata stazu duž ulice Dimitrija Tucovića, kao i njeno proširenje u vidu platoa koji obuhvata postojeću česmu i prodire prema unutrašnjosti parka. Time se formira novo „odmorište” kojim dominira voda.

Rekonstrukcija malog parka - 1
Rekonstrukcija malog parka - 2
Rekonstrukcija malog parka - 3
Rekonstrukcija malog parka - 4

Izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu

Igralište na Megdanu je još jedna mirna oaza u centru grada koja zavređuje živost koju će joj doneti naši najmlađi sugrađani. Prostor u Ulici Vukole Dabića, takozvani ,„bazar“, na Megdanu, koji je trenutno devastiran i neuređen, rekonstrukcijom i zamenom dela behaton ploča i postavljanjem „tartan“ obloge bezbedne za igru dece, kao i novih sprava, razveseliće i decu i roditelje novom bezbednom i uređenom površinom u centru grada.

Mobilijar na Megdanu4 (1199x900)
Mobilijar na Megdanu3 (732x851)
Mobilijar na Megdanu2 (1140x807)
Mobilijar na Megdanu1 (1155x683)
Mobilijar na Megdanu5 (1199x900)

Rekonstrukcija igrališta za mali fudbal na Gradskoj plaži

Teren za mali fudbal na Gradskoj plaži je još jedan sportski teren u gradu koji je posećen i koga je neophodno, nakon višegodišnjeg korišćenja, preurediti. Rekonstrukcija postojećeg terena podrazumeva zamenu dotrajale veštačke trave, kao i zamenu i farbanje dotrajale ograde i formiranje tribina koliko je to prostorno moguće.

Igralitte na Gradskoj plaºi6
Igralitte na Gradskoj plaºi1
Igralitte na Gradskoj plaºi5
Igralitte na Gradskoj plaºi4
Igralitte na Gradskoj plaºi3
Igralitte na Gradskoj plaºi2

Sredstva za finansiranje jednog od ovih projekata grad Užice je dobilo od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalne koknferencije gradova i opština.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu proglasilo je grad Užice za lokalnu samoupravu sa najboljom praksom u oblasti „Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave“ i dodelilo mu godišnju nagradu od 2,6 miliona dinara. Ovu nagradu Užice je dobilo zbog realizacije projekta Užičkog programa lokalnog partnerstva – UDRUŽIMO SE u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“ koji finansira švajcarska vlada.

Pored sredstava iz Ministarstva, a u cilju osnaživanja podrške razvoju i primeni principa dobre uprave, Užice je nagrađeno i dodatnim finansijskim sredstvima u iznosu od 960.000 dinara, koja dodeljuje Stalna konferencija gradova i opština iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Grad Užice je za projekat Udružimo seu prethodnoj godini utrošio 5 miliona dinara za projekte po predlogu sugrađana.

„U ovoj godini biće realizovan Užički program lokalnog partnerstva, uz duplo više novca, 10 miliona, ali i uz tri miliona podrške iz fondova Vlade Švajcarske. Javni poziv će biće objavljen odmah nakon vanrednog stanja“, naveo je član Gradskog veća Užica Miodrag Petković.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.