Najviše paketića dodeljeno ove godine (VIDEO)

UŽICE – Budi i ti nečiji Deda mraz, naziv je humanitarne novogodišnje akcije u okviru koje su dodeljeni paketići deci slabijeg materijalnog statusa. Organizatori su studenti Pedagoškog fakulteta u Užicu koji kažu da je ove godine svest građana mnogo viša nego prošle godine.

Za četiri godine, koliko se održava ova akcija, najveći broj paketića završio je u dečijim rukama ove godine, čak 736, što je čini najuspešnijom akcijom do sada.

„Danas su dodeljeni paketići deci slabijeg socijalnog statusa, deci sa smetnjama u razvoju, deci ratnih invalida, višečlanih porodica, kao i učenicima osnovne škole u Volujscu. Sutra će biti dodeljeni paketići deci u bolnicama, a sve preostale paketiće prosledićemo SKONUS-u za humanitarnu akciju Studenti za decu Kosmeta. Zahvaljujući podršci Grada Užica, firme Koper Kоm, hotela Sisesta, marketima Prehrana imamo toliki broj paketića. Takođe, vleiku zahvalnost dugujemo i Pedagoškom fakultetu, vrtićima, kao i osnovnim školama gde su bile postavljene kutije za dodelu pomoći“, rekla je iz Udruženja studenata Pedagoškog fakulteta Užice Katarina Ćetković.

Paketići su podeljeni i udruženj Anđeli, a humanitarnu akciju pomogao je i Novogodišnji bazar.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.