Dobar put najvažniji je za selo (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Za svako selo put je najvažniji. Znaju to i u Novoj Varoši pa su već počeli sa pripremama za asfaltiranje puteva po seoskim mesnim zajednicama. Nadležni u opštni veruju da ove godine neće imati problema sa izvođačima radova kao prethodne godine kada su mnoge projekte morali da obustave ili da neke radove plate po mnogo većim cenama nego inače.

Iako građevinska sezona počinje tek 1. aprila u Novoj Varoši već su počeli sa pripremama za radove na putznoj infrastrukturi. Prioritet su seoski putevi koji pretrpe znatna oštećenja tokom zime.

Nova Varoš ima 13 mesnih zajednica  i svake godine se u nekoj od njih radi na modernizaciji saobraćajnica. Samo u toku prošle godine urađeno je oko 80 km puteva.

Radosav Vasiljević, predsednik Opštine Nova Varoš
Radosav Vasiljević, predsednik Opštine Nova Varoš

„Mi u ovom trenutku nemamo mnogo loših puteva i planiramo da početkom prolečća popravimo sve ono što bude oštećeno tokom zime i u svakoj mesnoj zajednici asfaltiraćemo deo najkritičnijih putnih pravaca“, rekao je za portal ZOOMUE Radosav Vasiljević, predsednik Opštine Nova Varoš.

Prvi čovek opštine kaže da će ove godine radova biti u Božetićima, Akmačićima, Selištima, Beloj reci, Mladenovićima, ali i MZ Negbina.

„Za jedno sedam-osam, do deset putnih pravaca ćemo sada raspisati javnu nabavku da to uradimo pre izbora, da ne kažu naši sugrađani da smo nešto obećali, a nisamo uradili. Ovo nije nikakva predizborna kampanja nego samo ono što nije urađeno u prošloj godini zbog nedostatka izvođača radova“, objasnio je Vasiljević.

Jedna od najvažnijih investicija u Varoši je sanacija puta prema Zlataru što je ključno za razvoj turizma u ovom kraju. Projekat vredan 115 miliona dinara finansira Vlada Republike Srbije, a  izvođač radova je preduzeće Putevi Srbije.

„Jedan deo tog puta i potporni zidovi su urađeni u toku prošle godine, ali su radovi prestali sa prvim snegovima. Naloga za nastavak ovih, ali i svih ostalih radova u Novoj Varoši dobićemo 1. aprila jer do tada traje zimska sezona za građevinare“, dodao je predsednik Opštine Nova Varoš.

Rok za završetak ovog putnog pravca je kraj godine, ali Vasiljević veruje bi mogao biti završen i pre  jer je dobar deo posla već urađen. On podseća da je Nova Varoš početkom jula domačin Međuopštinskih omladinskih sportskih igara koje okupljaju sportiste sa tromeđe Crne Gore, BiH i Srbije pa bi za njih mnogo značilo da ovaj veoma frekventni put bude završen do tada.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.