Dnevno se radi oko 150 PCR testova (VIDEO)

ZLATIBORSKI OKRUG – U poslednjih par dana beleži se značajan porast broja obolelih u svim opštinama Zlatiborskog okruga. Jednim delom to je posledica održavanja javnih skupova i veselja, smatra epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Užice, Marija Baralić, uz napomenu da se u celom okrugu uradi oko 150 PCR testova dnevno.

Epidmeiološka situacija u Zlatiborskom okrugu je nesigurna i svakog dana se beleži povećanje obolelih od korona virusa. Veliki problem javlja se u radnim organizacijama gde boravi veći broj lica, naročito u periodu grejne sezone, pa se savetuje redovno i prirodno provetravanje prostorija.

„Ne postoji poseban razlog zašto je došlo do povećanog broja zaraženih, ali imali smo dosta slučajeva da su pravljena slavlja, veselja, pa i koncerti, i naravno, u zatvorenom prostoru dolazi do lakšeg prenošenja virusa. Broj PCR testova koji se rade na dnevnom nivou u Zlatiborskom okrugu je od 120 do 150, a što se tiče seroloških testova samo u Zavodu za javno zdravlje Užice radi se oko desetak dnevno“, rekla je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Užice Marija Baralić za naš portal, dodajući da trenutno u cirkulaciji ne postoji virus nekog drugog gripa u celoj Srbiji.

Sve vakcine protiv sezonskog gripa su potrošene, a građani će biti obavešteni kada stignu nove zalihe.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.