Deponija Goveđak otvorena za odlaganje smeća

SJENICA – Nakon krivičnih prijava koje su podneli JKP „Vrelo“ protiv meštana sela kod Sjenice i meštani protiv ovog komunalnog preduzeća, juče je održano suđenje po hitnom postupku na kom je odlučeno da deponija Goveđak mora biti otvorena za odlaganje smeća.

Meštani sela koji žive blizu ove deponije blokirali su je 8 dana. Za to vreme smeće se odlagalo u Sjenici, oko kontejnera i na ulicama.

Prema rečima direktora JKP „Vrelo“ to je glavni razlog zašto ova deponija mora da bude puštena u rad jer će u suprotnom velika količina smeća dolaziti u opštinu.

Na suđenju je odlučeno da nesanitarna deponija Goveđak bude puštena u rad i da se smeće koje se gomilalo u Sjenici prebaci na ovu deponiju. Takođe, rečeno je da niko ne sme da ometa rad i odlaganje otpada na ovom prostoru.

Meštani i članovi lokalne vlasti imali su sastanak prošle sedmice, na kom je odlučeno da će uskoro početi izrada projekta za sanaciju ove deponije.

Međutim, dok to ne bude završeno, smeće će morati da se odlaže na Goveđaku.

Ljudima iz sela u okolini deponije, ona predstavlja problem više od 10 godina. Na nju se baca i životinjski otpad, a smeće se sliva i u reku Uvac. Oni su prethodnih dana vratili više kamiona sa otpadom, a na ulazu u deponiju postavili su sajlu kako ne bi dozvolili bacanje smeća.

Deponija kod Sjenice
Foto: ZooMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.