Turizam se vratio (VIDEO)

MOKRA GORA – Turizam se, definitivno, vraća, nakon dve godine kovid pandemije. To pokazuju statistički podaci, jer je prema njima dostignut nivo iz 2019. godine, koja je bila rekordna. Zapadna Srbija je jedna od najposećenijih destinacija u našoj zemlji, jer je iz godine u godinu sve više turista koji obilaze ovu destinaciju, rečeno je na šestoj Konferenciji Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, koja se danas završava na Mokroj Gori.

Zlatibor, Tara, Zlatar, Drina, Mokra Gora, pećine, manastiri, jezera. Sve to čini turističku ponudu ovog kraja. Ujedinjeni u regionalnu organizaciju, turistički radnici maksimalno se trude da promovišu ovaj kraj Srbije.

“Kada dođem na ovu destinaciju imam utisak da se turistička infrasturktura svake godine sve više menja, razvija i unapređuje, na samim destinacijama. Tu je sve više mobilijara i atrakcija”, kaže Dejan Veselinov, trusitički consultant, nekadašnji direktor Turističke organizacije Beograd.

Stručnjaci tvrde da je Zapdna Srbija dobar primer kako su ujedinjeni turistički radnici shvatili važnost marketinga. Svoja iskustva prenose i kolegama iz zemalja u okruženju.

“Ono u čemu vi sigurno prednjačite, u odnosu na Istru,  jer mi imamo ogromne brojke, je gostoprimstvo. Vi se možete posvetiti gostima,  nego što mi možemo, zbog koliline ljudi, turisti koji dolaze kod nas. Mi bi smo voleli dovesti naše ponuditelje usluga i smeštaja da vide kako je biti pravi domaćin,” kaže Milovan Popović, direktor Turisitčke zajednice grada Umaga u Hrvatskoj.

Ove godine prema statistici, u Zapadnoj Srbiji beleži se povećanje broja noćenja od 50 odsto. Još  značajnije je to što su ovogodišnji podaci bolji u odnosu na 2019.godinu, koja je bila rekordna.

Šetnje stazom kroz borovu šumu
Foto: ZooMUE

“Tradicionalno najposećenije destinacije u regiji Zapadna Srbija su planine, pre svega Zlatibor, Tara, Zlatar, Golija, tu je Mokra Gora. Značajne inevesticije ove godine bile su u Ovčar Banji, koja ima brojne sadržaje za aktivan odmor,” kaže Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Turistička konferencija, u najlepšem selu u svetu, Mokroj Gori, okupila je goste iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Herecegovine i Crne Gore.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.