„Dani Danila Lazovića“ od 21. do 24. septembra (VIDEO)

PRIBOJ – Festival „Dani Danila Lazovića“, posvećen je očuvanju sećanja na lik i delo ovog glumca održaće se od 21. do 24. septembra. Studenti iz Srbije i regiona takmičiće se u kazivanju poezije, a pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade, kao dar opštine Priboj.

Od ove godine ustanovljena je i specijalna nagrada koja se sastoji od plakete i angažmana jednog od 12 takmičara u projektu „Smart produkcije“. Direktor festivala, Milorad Miki Damjanović, pozvao je ljubitelje poezije, kao i sve poštovaoce kulturnih događaja, da budu gosti Priboja u vreme trajanja festivala.

„Posle mnogo predstava, radionica, multimedijalnih programa i različitih umetničkih formi u kojima smo imali prilike da uživamo na dosadašnjim festivalima, ove godine rešili smo da posebnu pažnju posvetimo muzičkom stvaralaštvu i njegovoj nezaobilaznoj prisutnosti, povezanosti i važnosti koju ima u umetnosti uopšte, a posebno u poeziji. Ponosni smo što ćemo iskusnoj pribojskoj publici predstaviti složen i verujemo, nadahnjujući program, ovogodišnjeg festivala, a posebno raduje činjenica da se na internet
konkurs prijavilo trostruko više učesnika nego ranije“, rekao je Damjanović.

Prvog dana festivala biće otvorena izložba „Jutro naše zore – tražeći fabriku, otkrili smo grad“, a održaće se i predstava „Vodič kroz srpski mentalitet“, po tekstu Moma Kapora, kao i koncert Zemunskog kamernog orkestra.

Narednog dana Danijela Kvas održaće pesničku radionicu za decu pod nazivom „Prsti“, svoju knjigu promovisaće glumac, Boda Ninković, a u režiji Đorđa Markovića odigraće se predstava „Simfonija Crnjanski“.

Trećeg festivalskog dana nastupiće duo Vlada i Bajka, sa glumicom Ljiljanom Dragutinović, a u okviru programa „Danilu u čast“ pevački nastup imaće glumci Pozorišta na Terazijama: Mina Lazarević, Ivana Knežević, Žarko Stepanov, Nikola Bulatović i Nataša Radovanović, uz pratnju maestra Aleksandra Miletića.

Završnog dana održaće se koncert tamburaškog orkestra iz Pljevalja i vokalne grupe Lirike, kao i centralni događaj, takmičenje studenata u kazivanju poezije. Gost glumac biće Nebojša Dugalić, muzički gost je glumica Dragana Mićalović, domaćin festivala Mihailo Laptošević, a pijanista Pavle Joksimović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.