Učenik Užičke gimnazije osvojio bronzu na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi

 

BEOGRAD – Gimnazijalci iz Srbije osvojili su četiri medalje na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana na Tajlandu od 6. do 15. jula.Učenik beogradske Matematičke gimnazije Damjan Čabarković osvojio je srebrnu medalju, a sa tri bronze su se okitili Andrej Kukuzar,  učenik somborske gimnazije “Veljko Petrović”, Andrej Kovačević iz Užičke gimnazije i Anamarija Nikoletić iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Oni su sa mentorima iz Srpskog hemijskog društva, profesorom Dušanom Sladićem sa Hemijskog fakulteta u Beogradu i profesorom Nikom Radulovićem sa PMF-a u Nišu, učestvovali na najprestižnije takmičenje srednjoškolaca iz hemije, zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

 Intezivne pripreme naših srednjoškolaca za olimpijadu trajale su dve nedelje, a učenici su se sedam dana pripremali na Hemijskom fakultetu u Beogradu kod profesora Sladića, a sedam dana na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, na departmanu za hemiju, kod profesora Radulovića.

Srpski gimnazijalci su i prošle godine na olimpijadi ostvarili isti rezultat – osvojili su četiri medalje – jednu srebrnu i tri bronzane.

 

 

You may also like...