Požeški putari spremni za zimsko održavanje saobraćajnica


POŽEGA– Kao i prethodnih godina u zimskim mesecima preduzeće “Putevi” iz Požege biće zaduženo za čišćenje i održavanje državnih puteva u požeškom kraju, odnosno nekadašnjih regionalnih i magistralnih saobraćajnica.

foto.radio pozega

Milorad Filipović, tehnički direktor preduzeća kaže da je kod njih sve spremno za zimsku sezonu i da na raspolaganju imaju svu neophodnu mehanizaciju, ali i dovoljno zaliha soli i rizle. Sa prvim snegom očekuju i konkretne instrukcije za delovanje na terenu.

“Što se tiče zimske službe sve je spremno. Dovoljne količine soli i rizle imamo za celu zimu. Imamo mehanizaciju, kamione, raonike, posipače. Još smo nešto nabavili ove godine, tako da je u slučaju padavina sve spremno. Mi sada imamo u dežurstvu četiri kamiona sa raonikom. A imamo još pet ”, ističe Filipović.

Radnici i mehanizacija “Puteva” pored Požege biće prisutni i na teritoriji opština Arilje i Kosjerić. Požeški putari biće zaduženi za zimsko održavanje puta do Varde, Divčibara, preko Bukova i u pravcu Arilja sve do Divljake. Ukupna dužina puteva koje održavaju je preko 200 kilometara.

Radio Požega,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.