Danas zaseda Krizni štab, medicinski deo insistira na nekoliko zahteva


Od početka epidemije u Srbiji je potvrđeno 1.291.718 slučajeva koronavirusa, a od posledica zaraze preminula je 12.621 osoba. Na bolničkom lečenju je nešto više od 2.000 ljudi, a na respiratoru 84 pacijenta. Za danas je zakazana sednica Kriznog štaba.‬

Virusolog Milanko Šekler rekao je za RTS da se nada da će ovaj put u odluci Kriznog štaba pobediti medicinski deo, kao i da bi bio red da jednom bude usvojeno nešto što oni predlože.

Poručio je da je „potrošio sve svoje pametne savete“ i upozorio da će, ukoliko ne bude bilo poštovanja mera, u januaru biti više od 5.000 novozaraženih.

foto.zoomue

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je za RTS da medicinski deo Kriznog štaba ne može da se saglasi sa organizovanim dočekom Nove godine, a da ne odustaje ni od zahteva da kovid propusnice važe 24 sata.

Naglasio je da je teza da, zato što je omikron soj toliko blaži, treba svi da se zarazimo besmislena, jer rizikujemo da se zaraze i oni koji su u povećanom riziku.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon istakao je za RTS da ne očekuje dramatične promene na sednici Kriznog štaba.

„Dramatične promene zaista ne očekujem. Ono što očekujem u ovoj situaciji jeste da se poštuju mere koje su na snazi. Koncerte na trgovima, a što je planirano, ne može da podrži nijedan epidemiolog niti lekar iz Kriznog štaba. Jasno je da je pritisak veliki, smatra se da treba da se dopusti, ne mogu da prejudiciram“, naveo je Kon.

RTS

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.