Čovek koji je pripitomio lisicu (VIDEO)

OVČAR BANJA – Leposava je mlada lisica koja je pre nekoliko meseci postala stalni gost planinarskog doma u Ovčar Banji, a najviše voli Slavka Maletića, domara ovog doma koji je tu za nju svakoga dana.

Slavko je upoznao  lisicu pre 3 meseca u podnožju Kablara i od tada ona dolazi kod njega skoro svakoga dana.

„Pripitomio sam je za pet, šest dana. Bila je mala kao ove mačke ovde. Ja kad sam došao jedno jutro ona je već bila tu, pa sam ušao unutra da je slikam sa prozora. Dok sam ja ušao ona je nestala. Međutim, posle par dana ona se opet pojavila, bacio sam joj hranu malo dalje. Posle 2, 3 dana mi je jela iz ruke“, kaže Maletić.

Čovek pripitomio lisicu
Printscreen

Lisica Leposava najviše voli Slavka, druži se i sa turistima, a jedini problem ima sa mačkama.

„Ona ima problem sa mačkama, sa mnom nema. Kad se hrani onda dođu i mačke i onda je tu frka, svađa. Sa mnom nema problema, ni ja sa njom. Čak je turisti hrane iz ruke kad dođu“, govori Maletić.

Kako kaže Slavko, lisica voli da pravi nestašluke, ukrade sve što joj se učini zanimljivim pa pobegne u šumu.

„Jednoj gošći je ukrala kupaći kostim. Stavila je na klupu da se suši, lisica ga uzela i odnela u šumu i posle je nije našla“

Lisica danas nije došla ispred planinarskog doma, a Slavko se nada da joj se ništa loše nije desilo.

Čovek pripitomio lisicu
Printscreen

„Kad je ja zovnem, ako je tu blizu, ona se pojavi i dođe – zna da ću da je hranim. Čim je zovnem dođe na hranu. Ima pasa lutalica i lov je u toku, tako da se ona malo i uplašila. Ona ne zna da joj je lovac najveći neprijatelj. Ja se samo plašim, pošto je nema od nedelje, da nije nastradala“, kaže Slavko.

Čovek poznaje samo one stvari koje pripitomi, reči su iz poznate bajke, a Slavko i lisica Leposava primer su neobičnog ali iskrenog prijateljstva.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.