Uhapšeni čelnici opštine Požega (VIDEO)

POŽEGA – Predsednik opštine Požega Milan Božić, predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović i načelnik Opštinske uprave Velimir Maksić uhapšeni su danas zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, saopšteno je iz MUP-a.

Uhapšen je i V. G. iz Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, koji je osumnjičen za zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje dokumenata.

U saopštenju MUP-a piše da se sumnja da su Božić, Mitrović i Maksić u periodu od 2017. do 2018. godine oštetili budžet opštine za oko 1,3 miliona dinara tako što su uplaćivali novac izvođaću radova „Gorski“ iako dogovorene usluge i radovi nisu bili izvršeni, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Takođe, navodi se i da je predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović osumnjičena da je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila 200.000 dinara.

Osumnjičeni V. G. je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao s drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno-tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da su u ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Z. M. pronađeni pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja, pripadaju njenom suprugu M. M, za koje nema dozvolu.

Njemu je, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

You may also like...