Četiri decenije uspešne glumačke karijere(VIDEO)

UŽICE – Slobodan Ljubičić prvak drame Narodnog pozorišta u Užicu, sinoć je odigrao predstavu pod nazivom „Kraj vikenda“ i time se oprostio od scene na kojoj je proveo više od 40 godina.

„Ja se nadam, a mogu reći da sam siguran da će me ovo moje pozorište pozvati da uradim nešto za njih, da im pomognem. A ako im pomoć ne bude bila potrebna, ja bih rado i dalje igrao na ovoj sceni. Hvala pre svega mojim kolegama koji su bili sa mnom toliko godina. Nije bilo lako, ali sam želeo da svaki posao koji radim dovedem do kraja na najbolji mogući način, a u tome i jeste težina. Sva težina je bila na meni, ali opterećivao sam i kolege, nadam da se ne ljute na mene“, rekao je glumac Narodnog pozorišta u Užicu Slobodan Ljubičić.

Prema rečina umetničkog direktora Nemanje Rankovića, nakon duge pauze koju su glumci imali, ovo je prva predstava koja je odigrana. Predstavom je obeležen ulazak u novu 75. sezonu profesionalnog rada Narodnog pozorišta u Užicu i odlazak u penziju prvaka drame.

„Moraćemo mnogo da se potrudimo da nadoknadimo Bobanovo odsustvo, a ja verujem u to da je ovo samo formalnost i da ćemo još dugo ulaziti u kreativne rasprave ali i konflikte jer je sve to deo pozorišnog stvaralaštva koje mnogi ne mogu da razumeju. Za glumca ne postoji radno vreme, ceo svoj život radi na sebi, ulozi, predstavi.Slobodan je ovaj posao doživljavao kao svoj način života“, istakao je umetnički direktor Nemanja Ranković.

„Glumci kao što je Slobodan Ljubičić nikada ne odlaze u penziju“, dodao je Ranković.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.