Bogata kulturno istorijska baština Prijepolja (VIDEO)

PRIJEPOLJE – U infrastrukturu opštine Prijepolje, u prethodne tri godine, uloženo je oko 7 miliona dinara. Izgrađena su brojna izletišta i vidikovac, a u planu je i izgradnja turističko-sportskog kompleksa na Kamenoj Gori koji će privući veliki broj turista iz Srbije, ali i iz susednih zemalja.

Tokom duge istorije, mnoge kulture i civilizacije su se ukrštale u Prijepolju. Ovaj kraj ima bogatu kulturnu baštinu i veliku turističku ponudu, a prema procenama turističkih radnika samo manastir Mileševu godišnje poseti oko 250.000 posetilaca.

„Imamo kulturu i istoriju islamskog i pravoslavnog naroda, u prilog tome govore brojni kulturno istorijski spomenici koji pokazuju koliko je bogata naša tradicija. Manastir Mileševa, Ibrahim pašina džamija. U selu Kosadžik imamo najstariji primer kurana. Takođe, u pomenutom selu nalazi se tvrđava Mileševac“, rekla je direktorka Turističke organizacije Prijepolje Ilda Čolović.

Prijepolje
Foto: Printscreen

Zbog epidemiološke situacije, prethodne godine veliki broj turista je odlučio da odmor provedu u prirodi, pa je seoski turizam ovog kraja bio u usponu.

„Priroda ove opštine je izuzetno dobro očuvana. Pokazatelj toga jesu zaštićena prirodna dobra, a njih čini veliki deo ovog područja“, kaže Čolovićeva.

U prethodne tri godine, u infrastrukturu Prijepolja je uloženo oko 7 miliona dinara. Sagrađeni su vidikovac na Sokolici, izletište Ravni i turistički info centar.

„Jedna od ovih investicija je vidikovac na Sokolici. Samim uređenjem ovog predela obezbeđen je prostor za turiste, da mogu da uživaju predelima netaknute prirode, kao i da uživaju u pogledu na našu opštinu“, ističe Čolovićeva.

Jedan od planiranih projekata opštine Prijepolje je izgradnja turističko-sportskog kompleksa na Kamenoj Gori koji će privući veliki broj turista i sportskih ekipa, a njegova realizacija će zavisiti od epidemiološke situacije u zemlji.

Prijepolje
Foto: Printscreen

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.