Za čistiji vazduh opštini Kosjerić odobreno 40 miliona dinara

KOSJERIĆ – Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je opštini Kosjerić više od 40 miliona dinara, za realizaciju projekata kojima će biti omogućena zamena kotlarnica na mazut i ugalj u cilju prelaska na ekološki prihvatljivije energente, kao i za ozelenjavanje. Ovo su tek prvi u nizu planiranih projekata, kojima je cilj smanjenje zagađenja i čistiji vazduh za građane Kosjerića.

Za zamenu oko 100 kotlarnica, Kosjerić je od resornog Ministarstva zaštite životne sredine dobiti 38,4 miliona dinara, dok je ukupna vrednost projekta oko 48 miliona dinara. Na ovaj način, više od 100 domaćinstava, promeniće način grejanja i dobiće kotlove na pelet. U prvoj fazi realizacije, projekat će se implementirati u gradskom području koje je najzagađenije.

Opština Kosjerić ima veliki problem sa aerozagađenjem, posebno tokom grejne sezone, i zato je podrška Ministarstva zaštite životne sredine u rešavanju ovog problema za građane Kosjerića dragocena. Ovo je samo prvi korak, a Kosjerić će, kako sopstvenim sredstvima, tako i uz podršku Ministarstva nastaviti sa zamenom kotlova na celoj teritoriji Opštine.

Kosjerić je, u resornom ministarstvu konkurisao i za projekte ozelenjavanja dva parka, sportskih terena, dečijih poligona, obnavljanje drvoreda duž ulica, sa ukupno 466 sadnica. Projekat je vredan gotovo 2,5 miliona dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine je u ove svrhe odobrilo oko 1,99 miliona dinara.

Opštinu Kosjerić uskoro će posetiti ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, kada je planirano potpisivanje ugovora za realizaciju ovih projekata. Ovo su samo prve u nizu planiranih aktivnosti, a tokom posete, biće reči i o narednim koracima, kojima je cilj unapređenje ekoloških uslova u Kosjeriću.

Izvor: Opština Kosjerić

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.