Atanasković otvorila konferenciju studenata Konekt (VIDEO)

ZLATIBOR-Ministarka privrede Anđelka Atanasković svečano je otvorila konferenciju studenata ekonomije „Konekt“ na Zlatiboru,koja je ove godine posvećena preduzetništvu.

Ministarka Atanasković uputila je poziv studentima da ostanu u Srbiji i istakla da Vlada i Ministarstvo privrede čine sve da mladima obezbede osposobljavanje posle fakulteta ,kako bi što brže našli posao.

„Jedan od programa koji to omogućuje je „Moja prva plata“ za koji je država izdvojila 2 milijarde dinara.Prema prvim rezultatima dosta poslodavaca već se odlučilo da zaposli mlade posle prakse u tim firmama“,rekla je ministarka privrede i navela da i ovo Ministarstvo ima podsticajne programe za preduzetnike i otpočinjanje sopstvenog biznisa.

„Ministarstvo privrede je izdvojilo 450 miliona dinara za male preduzetnike i 150 miliona dinara za početnike u preduzetništvu,od čega su 30 odsto nepovratna sredstva a u nerazvijenim područjima 40 odsto, dok se za ostatak investicije mogu koristiti povoljni krediti Fonda za razvoj.Posebno se vodilo računa i o ženskom preduzetništvu pa je za otpočinjanje sopstvenog biznisa za žene do 30 godina starosti ove godine opredeljeno 100 miliona dinara.U ovom programu je i veći udeo bespovratnih sredstava od 35 odnosno 45 odsto za osobe sa nerazvijenog područja „,istakla je ministarka Atanasković u obraćanju studentima na konferenciji Konekt na Zlatiboru.

Ona je studentima poželela svetlu budućnost i naglasila da će uvek imati pomoć Ministarstva privrede u realizaciji svojih ideja.

„Vi ste ti koje moramo da pitamo kada se razmišlja o budućnosti,jer ste vi ti kojima se zemlja ostavlja,koji će je voditi i odgovarati onima koji dolaze“,poručila je Atanasković studentima.

Konferencija studenata se održava od 16.do 19.aprila u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta.Na njoj učestvuje 300 studenata .

Studenti će se edukovati kako da pokrenu svoj biznis,o vrstama pomoći države koje su im namenjene,programima Ministarstva privrede namenjenim mladima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.