Asocijacija malinara: Lokalne vlasti hoće političke poene

IVANJICA-Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je  da pojedini predsednici opština i gradonačelnici zbog političkih poena pozivaju poljoprivredne proizvođače koji su prošle godine zbog nevremena pretrpeli štetu da se registuju za pomoć u mineralnom đubrivu, iako je tu pomoć već ugovorilo to udruženje.

Asocijacija je sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije u januaru ove godine ugovorila pomoć u mineralnom đubrivu, repromaterijalu i sadnicama za proizvođače voća, koji su oštećeni vremenskim nepogodama i đubrivo je počelo da se isporučuje.

„Sada pojedinci u lokalnim vlastima, pre svega u Užicu, pozivaju te iste poljoprivrednike da se registruju i u lokalnim samoupravama ne bi li ubrali političke poene“, rekao je Radović.

Dodao je da je asocijacija napravila spiskove oštećenih poljoprivrednika i da je nepotrebno da se ponovo registruju u opštinama.

„Nisu brinuli za narod i tražili pomoć kada je nevreme uništilo voće, a znaju da ga koriste kao glasačku mašinu da bi sačuvali svoje fotelje“, rekao je Radović.

Država je, prema njegovim rečima, za obeštećenje poljoprivrednika izdvojila 82 miliona dinara i voćari će dobiti pomoć od po 500 kilograma mineralnog đubriva po hektaru.

Beta

You may also like...