Alternativni kulturni centar u Kosjeriću

KOSJERIĆ – U okviru projekta “Tvoje mesto u Srbiji”, udruženje „K-Town Group“ iz Kosjerića uz pomoć Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Grupe 484, Fondacije Jelena Šantić, firme Kepo doo i više desetina drugih donatora pokrenulo je Alternativni kulturni centar u prostoru bivše auto škole u delu varoši koji se zove Poligon.

Rekonstrukcijom navedenog objekta, u kome će biti organizovani najrazličitije vrste kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja, građani Kosjerića su konačno dobili jedan sasvim novi prostor u kome će moći da vide i nauče nešto novo i drugačije u odnosu na dosadašnju vrlo skromnu kulturnu ponudu.

Foto: Udruženja K-Town Group

Ideja je da se deca i građani Kosjerića koji imaju neki umetnički talenat ohrabre da u učestvuju u budućim programima i aktivnostima, kako bi zajedno stvorili prostor koji će u narednim godinama biti okosnica kulturnih dešavanja i mirna luka za sve koji imaju afinitete prema umetnosti i kulturi, ali i drugim oblastima koje se tiču javnog života u lokalnoj zajednici.

Očekuje se da će ovaj prostor postati “inkubator” za nove ideje iz najrazličitijih oblasti koji će kasnije podstaći nove projekte u regionu pa i na nacionalnom nivou.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.