Za energetsku efikasnost 40 miliona dinara

UŽICE – Grad Užice opredeliće 40 miliona dinara za javni konkurs kako bi i sledeće godine podržao domaćinstva u Užicu koja đele da primene mere energetske efikasnosti na kućama.

Ove godine je oko 500 građana rešilo da na svojim porodičnim stambenim objektima primeni neku od mera energetske efikasnosti za koju lokalna samouprava daje subvenciju. Do kraja aprila sledeće godine mogu da sprovedu planirano i za to dobiju novčanu pomoć.

„Subvenciju će dobiti oni koji u potpunosti ispune uslove po potpisanim ugovorima o subvencionisanju mera energetske efikasnosti na individualnim stambenim objektima. Rok je pomeren zbog aktuelne epidemiološke situacije“, rekla je gradska većnica Nada Jovićić.

Lokalna samouprava je ove godine iz gradskog budžeta izdvojila 39, 5 miliona kako bi pomogla građanima da nabave materijal i urade termoizolaciju fasade, zamene stolariju, nabave kotlove na gas i pelet.

„Najviše zainteresovanih je bilo za nabavku kotlova na gas. Za ovu meru je i bilo izdvojeno najviše sredstava, jer se prema iskustvu iz predhodnih godina to i očekivalo“, dodala je Jovićić.

Izvor: Radio Luna

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.