Nova Varoš: Usvojen prvi rebalans budžeta,najviše novca za MOSI

NOVA VAROŠ-Budžet opštine Nova Varoš uvećan je za 134 miliona dinara i sada iznosi nešto više od 900 miliona, a najviše novca ovim rebalansom opredeljeno je za sportsku infrastrukuru i organizaciju 57. MOSI koje će se sredinom jula održati u gradu na padinama Zlatara. Odluku o prvom ovogodišnjem rebalansu odbornici su doneli većinom glasova na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta .

Nova Varoš
foto.zoomue

Turistička organizacija Zlatar dobila je još šest miliona dinara za organizovanje manifestacija, Javna ustanova „Sportski objekti“ 1,3 miliona, a Domu kulutre milion dinara za tekuće održavanje objekta. Za završetak radova na Trasfer stanici „Banjica“ i nabavku specijaliziovanih kamiona rebalansom je izdvojen 31 milion, dok će u putnu infrastrukturu biti uloženo dodatnih 15 miliona dinara. Za izgradnju dečijih igrališta planirano je 6,7 miliona, dok je za prevoz srednjoškolaca namenjeno 3,4 miliona dinara. Za zimsko održavanje puteva izdvojeno je dodatnih pet miliona, a na ime učešća opštine u nabavci mašine za održavanje kanalizacije sedam miliona dinara.

„Rebalansom budžeta čak 50 miliona dinara opredeljeno je za sanaciju sportskih terena zbog organizacije MOSI, a najviše posla biće na Gradskom stadionu Branoševac, na kome će se održati oko 50 posto takmičenja. Najurgentnija je zamena tartan podloge na atletkoj stazi, a radiće se i fudbalski teren, svlačionice , tribine. Pomoć u radovima tražićemo i od države. Očekujemo učešće više od 2.500 sportista iz oko 30 gradova i opština „, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Protiv predloženog rebalansa glasala je opozicija. U GG „Opstanak“ kažu da nisu protiv planiranih radova, ali da im smeta „aljkav rad“ opštinske vlasti. Prema njima, činjenica da su rebalansom raspoređena „neutrošena sredstva“ preneta iz prošle godine, dovoljno govori o lošem radu aktuelne opštinske vlasti.

Varoške novine

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.