53 miliona dinara za užičke sportiste

UŽICE – Za realizaciju godišnjih programa sportskih organizacija u Užicu budžetom grada opredeljena su sredstva u iznosu od 42.750.000 dinara i to je iznos podeljen na 63 kluba.

Pored novca koji je opredeljen za godišnje programe sportskih klubova, tu su i sredstva za godišnji program Sportskog saveza Užice, koji će za organizaciju nekoliko tradicionalnih manifestacija dobiti 7.500.000 dinara. Dva miliona dinara su sredstva namenjena za posebne programe u oblasti sporta, dok će sa 500 hiljada dinara grad finansirati zdravstvenu zaštitu sportista, a vrhunski uspesi sportista na međunarodnim takmičenjima biće ispraćeni sa 250.000 dinara.

Ratko Trmčić
Foto: grad Užice

Prema rečima člana gradskog veća zaduženog za kulturu, sport i obrazovanje Ratka Trmčića, sredstva su kao i prethodnih godina dodeljena sportskim organizacijama po određenim kriterijumima, među kojima su najvažniji tradicija i postignuti rezultati.

„Tu su i rang takmičenja, broj registrovanih i kategorisanih sportista u ekipama, kao i njihova zastupljenost u nacionalnim sportskim reprezentacijama. Važno je naglasiti da nijedan klub nije dobio više od 20 odsto ukupno opredeljenih sredstava za klubove i da će se u narednom periodu sa Sportskim savezom Užice raditi na izmeni pravilnika. Tako bi pored krovnog postojali i granski pravilnici po oblastima sporta “, kaže Trmčić.

Trmčić je pozvao klubove da posebno vode računa o izveštajima, koje su dužni da na vreme dostave. Takođe, kako ističe, otvoren je i poziv svim sportskim organizacijama da zajedno sa Sportskim savezom i gradom rade na otklanjanju nedostataka i podizanju na viši nivo svih aktivnosti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.