Noć muzeja u Užicu (video)

UŽICE-Narodni muzej u Užicu u Noći muzeja predstavio se sa dve izložbe ,”Tragovi kamenih sećanja”,autora Nebojše Savovića u Jokanovića kući i izložbom “Blago iz depoa Narodnog muzeja Užice”,povodom 70 godina rada muzeja.

 

nm“Povodom ovog jubileja izložili smo najreprezentativnije predmete,njih 200,iz svih zbirki odeljenja muzeja.Među eksponatima je buta iz neolita,veoma retka zlatna medalja za hrabrost sa ženskim likom iz 1912.godine,povelja Crvenog krsta dodeljena 1877.godini Stani Popović..Izložene su i slike Uroša Predića,Jovana Bijelića,Rudolfa Švarca,Bože Kovačevića i drugih”,kaže Stanojka Milivojević iz Narodnog muzeja Užice.

 

 

U toku Noći muzeja Užičani su besplatno mogli da posete i Hidrocentralu pod gradom,Jokanovića kuću i Memorijalni kompleks Kadinjača.

Drugu godinu za redom u Noći muzeja u Užicu  učestvovala je i Umetnička škola .

“I ove godine prezentovali smo posetiocima umetničke zanate i dizajnerska odeljenja i radionice u kojima se prati nastanak umetničkih dela,kroz niz tehnoloških postupaka od ideje do realizacije.Vratili smo se malo i u prošlost i napravili prezentaciju Doma za ratnu siročad koji se nalazio na mestu današnje škole”,kaže Ivana Stamatović profesor Umetničke škole.

 

Posetioci Umetničke škole imali su priliku da se i sami oprobaju u nekom od programa i naprave svoj prvi rad,a budući srednjoškolci da se upoznaju sa obrazovnim profilima ove škole.

Noć muzeja organizovana je po prvi put ove godine i u Tehničkoj školi “Radoje Ljubičić”,koji su kroz izložbu prezentovali rad škole i obrazovne profile.

ZooM

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.