Sedmi Sajam preduzetništva održan u Užicu (video)

UŽICE-Oko 200 preduzetničkih inicijativa predstavljeno je danas u Užicu na sedmom Sajmu preduzetništva,koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera,agencija DNA Communaications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Šansa za novi početak“.

 

sp2„Nacionalna služba zapošljavanja omogućiće  preko projekta samozapošljavanja da u ovoj godini 3500 lica započne sopstveni biznis,Interesovanje je veliko ,već imamo preko 6.000 podnetih zahteva“,istakao je direktor NSZ Zoran Martinović prilikom otvaranja sajma u Užicu.

 

Martinović je nqaglasio da je u Užicu prošle godine ,preko programa samozapošljavanja preko 130 lica započelo sopstveni biznis,a da će ovih dana još 85 lica dobiti 180000dinara za otpočinjanje privatnog biznisa.

 

Milan Pavlović iz USAID-a  istakao je da se projekat“ Šansa za novi početak „realizuje u godini u  kojoj je  Ministarstvo privredev pokrenulo nacionalni projekat Godina preduzetništv a i najavilo 33 projekta pomoći razvoja preduzetništva.

„Projekat smo nazvali „Šansa za novi početak“ ,jer verujemo da proces restruktuiranja ne mora predstavljati  kraj karijere za one koji će tokom tog procesa ostati bez posla.Razvojem preduzetništva ipak ne mogu samo da se bave Vlada i donatori ,već to zahteva angažovanje društva u celini“,naglasio je Pavlović.

 

Na sajmu je učestvovalo 15 lokalnih organizacija,koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa.Posetiocvi su imali priliku da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama.Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.