Narod otpočeo izgradnju gondole na Zlatiboru (video)

ZLATIBOR – Oko dve hiljade akcijaša iz Zlatiborskog okruga,ali i sa Kosova i bivših republika ,učestvovalo je danas u radnoj akciji za početak izgradnje gondole na Zlatiboru.Akcija je bila vid svojevrsnog protesta Čajetinaca zbog obstrukcije države na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na trasi gondole, zbog čega se opštini ne izdaje građevinska dozvola već godinu i po dana.

Foto: Zoran Đurović

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izrazio je zadovoljstvo što je radna akcija protekla u najboljem redu i najavio da će radovi na izgradnji gondole biti nastavljeni.

“Nastavljamo radove iduće sedmice.Počećemo sa izmeštanjem instalacija na početnoj stanici gondole ,a zatim ako vremenske prilike dozvole krenućemo sa betoniranjem temelja. ”,rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Stamatović je komentarišući dobijanje dozvole za gradnju na poslednjoj stanici gondole na Torniku izjavio da im ta dozvola sada ne znači ništa.

“Zbog toga što radovi ne mogu da se izvode na Torniku u ovim zimskim uslovima.Zbog toga insistiramo da država jasno kaže ko je vlasnik zemljišta i zašto mi ne možemo da dobijemo saglasnost da dobijemo građevinsku dozvolu na celoj trasi”,naglasio je Stamatović.

Direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić najavila je da ukoliko bude razumevanja od strane države gondola bi mogla da bude završena do kraja godine.

“Oprema je nabavljena,stiglo je i prvih 5 od 55 kabina za gondolu koja će u dužini od skoro 9 kilometara povezati centar Zlatibora i ski centar Tornik.Investicija je vredna 13 miliona evra i finansira je opština Čajetina sopstvenim sredstvima”,rekla je Božanićeva.

Radna akcija na Zlatiboru trajala je nekoliko sati,tokom kojih je sve podsećalo na Titovo vreme. Udarničke pesme, transparenti,zastave ,krampovi i lopate.Narod u akciji.

 

You may also like...