Zbog posledica grada vanredna situacija u Kosjeriću i Bajinoj Bašti

KOSJERIĆ,BAJINA BAŠTA-U Kosjeriću je proglašena vanredna situacija zbog štete koju je u nedelju popodne pričinilo olujno nevreme praćeno gradom, koji je u nekim mestima bio veličine kokošijeg jajeta, izjavio je predsednik opštine Milijan Stojanić.  

 

grad
Prema njegovim rečima, najviše štete je pričinjeno u mestima Seča Reka, Tubići, selu Kosjerić i brdu Grad. 
 
– Najviše štete je pričinjeno na malinjacima, gde roda sigurno neće biti ni naredne dve godine. Zabeležena su oštećenja na objektima, gde je uglavnom stradao crep, ali i na automobilima. Postoji dosta oštećenja i na putnoj infrastrukturi, stanje je haotično – rekao je Stojanić, prenose beogradski mediji.
 
Stojanić kaže da je do sada štetu prijavilo oko 200 domaćinstava i da se ona kreće od 5.000 do 50.000 evra u zavisnosti od obima štete, dodajući da veliki broj domaćinstava nije osigurao svoje zasade. 
 
Iako je ispaljen veliki broj protivgradnih raketa, Stojanić kaže da jedan broj strelaca nije reagovao jer su nezadovoljni naknadom koju dobijaju za taj posao.
 
– Sešćemo i razgovarati sa strelcima, da vidimo da li hoće ili neće da rade. Mi smo spremni da pomognemo, ali zakonski okviri su takvi da ono što država plaća ne može lokalna samouprava. Poslaćemo Republičkom hidrometeorološkom zavodu prijavljenu štetu i videćemo na koji način da ubedimo ljude da rade svoj posao – istakao je Stojanić.
 Zbog štete koju je prouzrokovalo jučeršnje nevreme, praćeno obilnim padavinama i gradom, u opštini Bajina Bašta proglašena je vanredna situcija.
 
Najviše štete je pričinjeno u mestima Zaglavak, Zlodol, Jelovik, Pilica, Jakalj, Sjerač, Ovčinja i Solotuša.
 
Zbog nastale štete na elektromreži, oko 1.000 potrošača je bez električne energije.

Agencije

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.