Završeno konstituisanje 10 skupštinskih odbora

PRIJEPOLJE – Završeno je konstituisanje svih 10 skupštinskih odbora Skupštine opštine Prijepolje. Izvršen je izbor predsednika i zamenika predsednika Odbora i dogovorene su aktivnosti za naredni mandatni period.

Odbori su iz oblasti privrede, stambeno-komunalnih delatnosti i ekologije, bezbednosti saobraćaja, propisa i nagrada, poljoprivrede, društvenih delatnosti i odnosa sa verskim zajednicama, zdravstva, rodne ravnopravnosti i omladine i sporta.

Predsednik Skupštine opštine Izudin Šantić kaže da je rad ovih Odbora u proteklom periodu bio veoma loš.

„Izneto je niz ideja za budući rad i aktivnost i dosta konkretnih predloga. Tako je na sastanku Odbora za rodnu ravnopravnost usvojen zaključak o prihvatanju inicijative „Foruma žena“ da se obezbedi ravnopravnija zastupljenost žena u Savetima mesnih zajednica. Pristupiće se predlogu izmene Odluke o mesnim zajednicama po kom će se predložiti obavezno kandidovanje najmanje 40% manje zastupljenog pola u Savetima mesnih zajednica“, rekao je Šantić.

Na sastanku Odbora za omladinu i sport dogovoreno je da se pripremi informacija o stanju sporta u opštini Prijepolje koja bi bila prosleđena na razmatranje i usvajanje Skupštini opštine Prijepolje.

„Na sastanku Odbora za bezbednost saobraćaja pokrenuta je inicijativa za izmenu Odluke o bezbednosti i regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Prijepolje“, zaključio je Šantić.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.