Dveri:Otuđili su odmarališta od užičke dece

UŽICE- Srpski pokret Dveri osuđuje izdavanje dečjih odmarališta u Bečićima i na Zlatiboru na tri godine novosadskoj turističkoj agenciji i ocenjuje da je to akt otuđenja od užičke dece.

dveri 2

U saopštenju se navodi da je Srpski pokret Dveri „ogorčen i zgađen, ali ne i iznenađen, još jednim „prepametnim“ potezom Srpske napredne stranke. Dečija odmarališta u Bečićima i na Zlatiboru otuđena su od naše dece i od Užičana na tri naredne godine! Naime, ustanova „Dečije odmaralište“, čije je osnivač Grad Užice, umesto da pametno i domaćinski gazduje odmaralištima u Bečićima i na Zlatiboru, u ime i za dobrobit Užičana, došla je na ideju da odmarališta prosto iznajmi turističkoj agenciji Deus Travel iz Novog Sada. U zadnje dve godine odmarališta su užičkim parama renovirana, a slušali smo i predizborne priče o javno-privatnom partnerstvu i proširivanju kapaciteta. Četrdeset godina su prebukirana i tražen je „krevet više“, a sezone su produžavane zbog smeštaja i mladih porodica i penzionera. Sada, u ovoj 2016. godini, direktor te ustanove tvrdi da je interesovanje Užičana za ta odmarališta kompletno nestalo!
I uz priču o nekakvom tržišnom poslovanju, svi kapaciteti su za naredne tri godine prodati pomenutoj agenciji, uz svaljivanje tobožnje krivice na školske ustanove! Na taj način, deca Užica će narednih godina biti uskraćena za lepe uspomene sa letovanja u Bečićima i zimovanja na Zlatiboru, koje verovatno svi Užičani imaju i rado ih se sećaju. Baš kao i po pitanju cele države i državnih poslova, Srpska napredna stranka je pokazala koliki su joj dometi i na lokalnom nivou. Onim što je nasleđeno od prethodnih generacija ni ne umeju da gazduju, ne znaju šta su im dužnosti kao predstavnika građana, ne razmišljaju o potrebama i dobrobiti građana, a te iste građane bi najradije promenili za neki „pravi, bolji, lepši“ i „napredniji“ narod. Puna su im usta nekakvog priučenog tržišnog poslovanja, jer im se izgleda procenat od opšte dobrobiti „ne sipa“ u džepove. Dolaze izbori i vreme da ih građani Užica oslobode tereta tih funkcija i time stvore uslove da se dotični pošalju u adekvatna odmarališta“, navode užičke Dveri u saopštenju za javnost.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.