Završeni radovi na vrtiću “Lane” u Kremnima (VIDEO)

KREMNA-Nedavno su završeni građevinski i ostali neophodni radovi na adaptaciji prostora za otvaranje novog vrtića u Kremnima. Prostor je obišla gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sa saradnicima i najavila da će u narednoj fazi uslediti opremanje objekta i uređenje dečijeg igrališta.

“U Kremnima su završeni radovi na adaptaciji dve sobe za potrebe Predškolske ustanove Užice i gde će nadamo se vrlo brzo moći da boravi oko 40 dece. Za tu namenu opredelili smo 21 milion dinara iz budžeta grada i kao što vidite prostor je u potpunosti završen, urađeni su svi neophodni građevinski i mašinski radovi, toaleti i grejanje”, istakla je gradonačelnica nakon obilaska.

U okviru izvedenih radova zamenjena je stolarija, urađena fasada i u narednim danima očekuje se početak radova na uređenju dečijeg igrališta.

“Za taj projekat dobili smo podršku Minstarstva za brigu o porodici i demografiju, koje je opredelilo 1,4 miliona dinara, odnosno 60 odsto neophodnih sredstava. Takođe, u narednom periodu očekuje nas i opremanje ovog prostora neophodnim nameštajem i mobilijarom, kao i kuhinje. Nadamo se brzom završetku te procedure i skorom useljenju mališana u ovaj novi objekat Predškolske ustanove Užice”, rekla je Raković Radivojević uz podsećanje da se itezivno radi i na objektu novog vrtića na Carini, i da radovi uskoro kreću i u Zlakusi.

“Sve bliže smo ostvarenju cilja, ukidanju takozvane liste čekanja i obezbeđivanju jednakih uslova za boravak u vrtićima i deci koja žive u gradu i mališanima u ruralnom području”,poručila je gradonačelnica Užica..

Ovaj novi objekat Predškolske ustanove Užice zbrinuće oko 40 mališana koji žive na tom području, a pored dečijeg igrališta imaće i sopstvenu kuhinju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.