Zatvoriti krug (VIDEO)

POŽEGA – Ukoliko Sloga savlada Polet biće to 8. pobeda na svom terenu ovog proleća što bi značilo da su sve ekipe koje su gostovale u Požegi doživele poraz.

Porazom u Valjevu od Budućnost Krušika Sloga je ispala iz konkurencije za prvo mesto, ali na kraju svih krajeva Požeženima u toku ove sezone i nije bio cilj osvajanje liderske pozicije. Lošijim rezultatima glavnih favorita Radničkog 1923 i Budućnost Krušika Sloga je izbila u prvi plan, jer je tokom proleća imala zapažene role i protivnici su redom padali kako u Požegi tako i na strani. Tri kola pred kraj prvenstva došla je utakmica u Valjevu gde je Sloga igrala i protiv tradicije jer je Budućnost Krušik u svim dosadašnjim duelima ove dve ekipe izlazila kao neporažena ekipa. Od šest mečeva Valjevci su 5 puta trijumfovali a jednom je bilo nerešeno.

Niktović je više puta isticao da mali broj igrača nosi veliki teret na svojim leđima. Bilo je dosta iskakanja iz koloseka što zbog povreda, što zbog kartona i nikada nije bilo lako sastaviti ekipu. I pored toga svake godine granica se pomerala, tako da Sloga ove godine takmičenje završava na trećem mestu.

Do kraja prvenstva su ostala dva kola. Poslednje pred svojim navijačima Sloga igra protiv Poleta iz Ljubića. Obe ekipe su prebrinule brige oko svog statusa pa nema pritiska ni na jednoj strani. Rezultat je svakako bitan jer se samo on pamti, a motiv više za domaćina može da bude podatak da su u prolećnom delu sve utakmice odigrane u Požegi rešene u korist Sloge pa bi po rečima Nikitovića sva tri boda protiv Poleta bila i te kako značajna.

Sve utakmice srpske lige zapad na programu su u nedelju od 17 sati. Borba za prvo mesto će potrajati do poslednjeg kola a biće zanimljiv i rasplet oko toga ko ispada. Utakmicu Sloga – Polet sudi Miloš Živanović iz Kostolca, a pomažu mu Maja Milošević iz Požarevca i Aleksandar Govedarović iz Velike Plane.

ZooM

You may also like...