Kroz Užice prošao vrh poplavnog talasa (video)

UŽICE-Udarni poplavni talas usled obilnih padavina i velikog dotoka vode na brani Vrutci danas oko 15 časova nije izazvao veće problem u Užicu.

 

Gradonačelnik Užica Saša Milošević je ,zbog neposredne opasnosti od poplava, jutros proglasio vanrednu situaciju u gradu.,

“Grad se već nekoliko dana priprema za ovu situaciju.Postavili smo 500 džakova sa peskom kao odbranu od izlivanja Đetinje na Gradskoj plaži i svuda uz obalu reke.Đetinja je još uvek u svom koritu kroz grad”,rekao je Milošević za ZOOMUE.

Đetinja se izlila u naselju Turica i nizvodno od Sevojna i tim meštanima je  naložena evakuacija.

Užičani sa kojima smo razgovarali u anketi nerado napuštaju svoje domove i smeštaj uglavnom traže kod rodbine i prijatelja u delovima grada koji nisu ugroženi.

“Grad je obezbedio smeštaj i hranu za te ljude u studentskom domu u Turici i u školi u Krvavcima”,kaže Milošević.

Zbog velikog dotoka vode od 100 kubika u sekundi na brani Vrutci Srbija vode naložile su užičkom Vodovodu da se iz akumulacije ispušta do 60 kubika vode u sekundi,što dodatno povećava nivo Đetinje.

Snabdevanje građana Užica strujom i vodom za piće za sada je normalno.Štab za vanredne situacije ovlastio nje direktore škola u ugroženim područjima da na osnovu situacije na terenu obustave nastavu.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.