Zariću obećan stan od grada Užica (video)

UŽICE-Gradonačelnik Užica Tihomir Petković na prijemu za paraolimpijca  Miloša Zarića obećao je, da će grad osvajača zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici u Londonu, nagraditi rešavanjem stambenog pitanja u dogledno vreme.

“ Razmišljali smo o tome, ali trenutno nemamo stan na raspologanju. Grad je ušao u obavezu prema Ministarstvu odbrane za kupovinu bivšeg Doma JNA i bivše kasarne u Krčagovu. Dužni  smo još oko šest miliona evra Ministarstvu  i moramo sve stanove koje imamo na raspolaganju, a trenutno ih je 12,  da ponudimo Ministarstvu kao kompenzaciju. Ali za nekoga ko nam donosi ovoliko medalja i priređuje nam ovoliko radosti, kao što Miloš čini, sigurno je da ćemo razmišljati u tom pravcu.  U nekoj skorijoj budućnosti naći najbolje rešenje, da li će to biti odmah novi stan, ili neki iznamljeni prostor koji će moći besplatno da krosti videćemo“,rekao je Petković.

Petković  je čestitao srpskom paraolimpijcu na uspehu u Lonodnu i izjavio da je Zarić svojim optimističkim stavom prema životu inspiracija za sve osobe sa invaliditetom u Užicu .

„Srećni smo da imamo jednog takvog Užičanina i mi kao grad zahvaljujući najviše njemu poslednjih nekoliko godina činimo sve više da stovimo uslove za bolji život Užičana sa invaliditetom i posebno onih koji se hrabro bave sportom. Uradili smo tu stolicu za bacanje na stadionu, napravili smo u sportskoj hali mogućnost da osobe sa invaliditetom mogu da vežbaju, na plaži inkluzivno igralište, WC  i platformu za osobe sa invaliditetom, namravamo da uz pomoć Vlade završimo i sportsku halu u Krčagovu“,rekao je Petković.

Paraolimpijac Miloš Zarić rekao je da mu je od svih prijema ovih dana najdraži ovaj u njegovom Užicu.

“ Puno mi je srce jer je ovo moj grad u kome sam odrastao i u kome živim. Nadam se da ću ponovo dolaziti sa novim medaljama i da ćemo animirati što više osoba sa invaliditetom da se bave sportom.  To što sam već neke ljude izvukao iz kuće, naveo ih da se bave sportom, dao im motiv za životom, je moj najveći uspeh, već i od ove titule svetskog prvaka“,rekao je Zarić.

 

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije  Zoran Mićović naglasio je da je pola reprezentacije iz Užica.

„Tome je zaslužna pre svega energija i snaga koju Miloš Zarić poseduje i koja je usmerena i na dovođenje novih sportista u Paraolimpijski pokret,što je i naša misija.Naša je uloga i da izvršimo inkluziju svih mladih sa invaliditetom.Milošu treba odati priznanje,kao i gradu Užicu koji se pokazao kao ozbiljan partner i nadam se da će u tom pravcu i nastaviti ubuduće“,rekao je Mićović.

 

 

You may also like...