Malinari najavljuju blokadu puta 2.juna u Bistrici

UŽICE-Zbog najavljene niske otkupne cene ovogodišnjeg roda maline Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Limska dolina” iz Prijepolja i Priboja kao i Udruženje poljoprivrednih proizvođaca “Užice”  doneli su odluku da 2.juna organizuju blokadu puta Nova Varoš-Prijepolje u Bistrici.

Posle svih prošlogodišnjih problema koji su pratili poljoprivredne proizvođače i svih pokušaja da se ti problemi reše dijalogom i zajedničkim razumevanjem, posle svih obećanja koja nisu ispunjena ,dovedeni smo u situaciju da ove godine ne možemo da počnemo branje bez jasnih rešenja,navodi se u saopštenju ovih uduženja malinara.

Malinari poručuju da su egzistencija i opstanak srpskog malinarstva  dovedeni u pitanje više nego ikada i navode da ljudi koji su se posle dugog niza godina vratili na napuštena imanja i podigli svoje zasade, ponovo u velikom broju razmišljaju o tome da života u srpskim selima nema i o tome da sve napuste.

„Problem nemaju samo malinari već i ratari stoćari i proizvodjaci drugih kultura tako da se svi moraju maksimalno angažovati ako želimo da nam konpletna poljoprivreda ne ode u nepovrat. Svi pokušaji da sednemo za sto sa hladnjačarima-izvoznicima i nadjemo rešenje razgovorom nisu urodili plodom,jer njihovi apetiti su iz dana u dan sve veci a proizvodjaci sve vise na rubu egzistencije. Sve navedeno nas je dovelo u situaciju da 2.juna 2018. godine naše nezadovoljstvo izrazimo mirnom blokadom magistralnog puta Nova Varoš – Prijepolje na mestu Bistrica sa pocetkom u 14 časova“,navodi se u saopštenju udruženja malinara iz Užica i Limske doline.

 

You may also like...