Zakazana javna rasprava o rezervatu Uvac

NOVA VAROŠ, PRIBOJ, SJENICA – Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da će se 29. jula održati javne rasprave u Novoj Varoši, Priboju i Sjenici o nacrtu Uredbe o proglašenju i Studiji zaštite specijalnog rezervata prirode Uvac.

Javna rasprava o dokumentima o zaštiti, u okviru koje će biti razmatrane primedbe dostavljene tokom javnog uvida, održaće se od 11 sati u prostorijama Opšine Sjenica(Sala skupštine opštine, 1. sprat, Ulica Zmaja od Bosne 1) i u prostorijama Regionalnog inovacionog Start up centra Priboj, Trg Fapa.

Za 13 sati je najavljena javna rasprava u prostorijama Opšine Nova Varoš (Skupštinska sala, 5. sprat, Ulica Karađorđeva 32).

Javnu raspravu vodi komisija koju obrazuje Ministarstvo zaštite životne sredine.

Zlatar
Foto ZooMUE

„U javnoj raspravi učestvuju fizička lica i predstavnici pravnih lica koji su podneli primedbe u pisanom obliku u toku trajanja javnog uvida, koji usmeno mogu obrazložiti podnete primedbe. O svakoj podnetoj primedbi, obrađivač dokumenata o zaštiti javno iznosi svoj stav“, preneli su na zvaničnom sajtu Opštine Nova Varoš.

Na internet stranici Ministarstva zaštite životne sredine i Zavoda za zaštitu prirode Srbije objaviće izveštaj o javom uvidu.

Dokumenti predviđaju novi režim zaštite Uvca i mere kojima će se definisati prelazni rok do kada motorni čamci i druga plovila koja se koriste na tom lokalitetu treba da pređu na električni pogon.

Resorna ministarka Irena Vujović je ranije navela da je predviđenoda nakon revizije na tom području bude povećana površina pod zaštitom sa 7.543 hektara na 11.746 hektara, da se uspostavi i prvi stepen zaštite, odnosno režimi zaštite prvog, drugog i trećeg stepena.

Izvor: Radio Luna/Opština Nova Varoš

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.