Za sufinansiranje energetske sanacije u Novoj Varoši 6,4 miliona dinara

NOVA VAROŠ – U svrhu energetske sanacije kuća i stanova u Novoj Varoši lokalna samouprava i resorno ministarstvo ove godine uložiće 6,4 miliona dinara. Zainteresovani građani moći će da opredeljeni novac iskoriste za veći opseg radova, ne samo za zamenu stolarije, kako je bilo prošle godine.

Sufinansiranje će obuhvatiti zamenu spoljnih prozora i vrata, termičku izolaciju zidova i tavanica, postavljanje izolacije ispod krova, zamenu radijatora, nabavku i postavljanje kotlova na biomasu ili gas, kao i nabavku i instalaciju solarnih kolektora i toplotnih pumpi.

Prema novousvojenom Pravilniku, sufinansiranje će moći da iznosi najviše 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, a očekuje se da će se uskoro raspisati prvi konkursi.

Napominje se da, prema Pravilniku, na subvenciju za izolaciju zidova ne mogu računati domaćinstva koja nisu zamenila stolariju, a oboje je neophodno za onoga ko bi radio postavljanje izolacije ispod krova.

Prošlogodišnje subvencije, u iznosu od dva miliona dinara, koje su podrazumevale pre svega zamenu stolarije, iskoristilo je 21 domaćinstvo

(izvor: Varoške.net)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.