SNS Užice:Da li je moguće da SSP govori o starom sjaju grada

UŽICE-Gradski odbor Srpske napredne stranke Užice reagovao je saopštenjem za javnost na saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice u kome kritikuju lokalnu vlast u vezi uređenja gradskih površina u okolini škola.

“ Da li je moguće da vi govorite o starom sjaju ovog grada? Da li pritom mislite na oronule fasade škola, grejanje na ugalj i mazut, stare prozore i vrata škola od kojih većina nije bila u funkciji. Ili možda na plato ispred Užičke gimnazije i Crkve Svetog Đorđa, esnafske česme na kojima se ni slova nisu videla?
Ako govorimo o OŠ „Dušan Jerković“, možda ste zaboravili, kako je škola izgledala do pre par godina, pre rekonstrukcije fasade i krova. Uređenje dvorišta, inicirali su i realizovali kroz program „Udružimo se“ upravo roditelji i zaposleni, a svako stablo koje je uklonjeno, uklonjeno je prvenstveno zbog bezbednosti dece, o kojoj ste toliko brinuli tokom izvođenja građevinskih radova.
I niste izmislili „toplu vodu“ time što garantujete da će Trg Svetog Save biti pešačka zona, jer to jeste predviđeno našim projektima i planovima, ali tek gospodo, kada se reši problem nedostajućih parking mesta. Možda su vaše namere drugačije, iselićete stanare iz obližnjih zgrada, ili im zabraniti kupovinu i korišćenje automobila?
Deca se druže i danas i svakog dana i ne samo u prostoru škola, već i na sportskom terenu na ovom istom trgu, ali i u nedavno u potpunosti rekonstruisanom parku ispred Gradskog kulturnog centra. I Dečiji kulturni centar biće prostor za druženje i igru najmlađih Užičana.

Nećemo se osvrtati na negativan kontekst u kome je pomenuta Tehnička škola Užice, jer tom ružnom slikom koju želite da plasirate, zasenjujete vrhunske uspehe njenih učenika i menadžmenta. Zahvaljujući tim uspesima, u prostoru bivše kasarne u Krčagovu biće opremljen najmoderniji Trening centar za obuku učlenika u sistemu dualnog obrazovanja. I to će biti još jedno mesto sa uređenim prostorom i parkom za učenje i druženje.
Nismo i nećemo pričati bajke ni pesmice o drveću i cveću, obećavati ono što ne možemo ispuniti, ali ćemo nastaviti sa realizacijom svih važnih projekata energetske sanacije i rekonstrukcije naših škola i vrtića, obnavljaćemo postojeća i graditi nova dečija igrališta i sportske terene, kao što smo to činili i u prethodnom periodu. Na našu podršku i dalje mogu računati svi učenici i njihovi roditelji, bilo da je reč o stipendijama, naknadama ili drugim merama koje realizujemo sa ogromnim zadovoljstvom.
Naravno, najlakše je sedeti ispred tastature i kucati reči i rečenice, čiji je jedini cilj zacrneti i zaseniti sve što je dobro i to gospodo iz SSP-a razumemo, naročito u trenutku kada se bliže izbori“,navodi se u saopštenju užičkog odbora SNS-a.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.