Za praznike na Zlatiboru oko 25000 turista (VIDEO)

ZLATIBOR – Poznato je da je Zlatibor jedna od naposećenijih  planina u Srbiji, drugačije neće biti ni za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike, gde se očekuje da će ovu planinu posetiti oko 25 000 turista.

„Interesovanje je iz dana u dan sve veće, turisti se interesuju za radno vreme lokaliteta, za usluge i zabavne sadržaje na Zlatiboru. Takođe se raspituju za cene paket aranžmana u hotelima, ja verujem da će popunjenost za praznike biti preko 95 odsto“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Kraljev trg
Foto: ZooMUE

Na Zlatiboru trenutno boravi oko 5000 turista, a Zlatiborci se nadaju da će za predstojeće praznike ovu planinu posetiti mnogo veći broj na osnovi dosadašnjih rezervacija.

„Potražnja je ozbiljna kada su prvomajski i uskršnji praznici u pitanju. U hotelu Palisad je za sada oko 75 odsto kapaciteta popunjeno, ali do kraja nedelje očekujemo 100 odsto popunjenost, kao i svake godine. Ja se nadam da ćemo od prvog maja ponovo krenuti da se bavimo turizmom bez ograničenja kao do sada“, kaže direktor hotela Palisad Vojkan Janjić.

Tokom predstojećih praznika svi ugostieljski objekti na Zlatiboru poštovaće preporučene protivepidemijske mere. A, sve manifestacije će i ovoga puta izostati.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.