Za mere energetske efikasnosti opredeljeno 54 miliona dinara

UŽICE – Gradsko veće usvojilo je Pravilnik o sprovođenju mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama za ovu godinu. Za sufinansiranje ovih mera grad je opredelio budžet od 54 miliona dinara koji će biti raspoređeni na pet oblasti.

Sa 12 miliona dinara finansiraće se nabavka i ugradnja materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim kućama, šest miliona je predviđeno za stolariju sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim kućama, dva miliona za nabavku kotlova ili etažnih peći na drvni pelet za porodične kuće, zatim za kotlove na gas za porodične kuće 24 miliona i 10 miliona dinara za kotlove na gas za stanove u stambenim zgradama.

Prihvaćen je predlog odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Užica za period 2021-2028. godina, kao i predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu.

Posle sprovedenog konkursa, Milena Vićević, profesor razredne nastave, predložena je za direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Članovi Veća dali su svoju saglasnost Turističkoj organizaciji regije Zapadne Srbije na njihov izveštaj o radu u prošloj godini i utvrdili predloge o izmenama i dopunama odluke o načinu i postuku imenovanja direktora javnih preduzeća, kao i rešenje o obrazovanju komisije.

U delu urbanizma prihvaćeni su predlozi odluka o donošenju izmena i dopuna plana generalne regulacije “Užice-Centralni deo” I faza i o pristupanju izmenama i dopunama plana “Bela Zemlja”.

Izvor:Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.