Vulin posetio školu Miodrag V. Matić (video)

 

UŽICE-Ministar za rad,boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je u okviru stalno otvorenog konkursa za unapređenje osoba sa invaliditetom u Srbiji ministarstvo u ovoj godini podržalo realizaciju projekata, u okviru kojih je nabavljena oprema  za 44 specijalne škole u vrednosti od 4,5 miliona dinara.

Vulin je danas posetio u Užicu osnovnu školu za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju“ Miodrag V. Matić“, kojoj je ministarstvo obezbedilo računarsku i drugu opremu za nastavu i rehabilitaciju dece sa smetnjama u razvoju vrednu preko 300 hiljada dinara.

„Sve specijalne škole u Srbiji dobile su svu potrebnu opremu i opremljene su po najvišim standardima.Cilj je da deca ometena u razvoju nauče u školama veštine koje će im omogucućiti što samostalniji život“,izjavio je Vulin.

Ministar Aleksandar Vulin istakao je je i da je Užice grad koji zna značaj socijalne zaštite i pomoći socijalno ugroženima,a da je Ministarstvo za rad,boračka i socijalna pitanja u protekle dve godine za razna socijalna davanja Užicu izdvojilo 27 miliona dinara.

 

You may also like...