Vučić: Izbori 21. juna, izvesno da u maju neće biti skupova, bar ne većih

BEOGRAD-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavo je da će parlamentarni izbori biti održani 21. juna 2020. godine.

Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, Vučić je naveo da je prihvatio predlog pojedinih stranaka kojima je, kako je naveo, bilo potrebno da imaju 38 dana do održavanja izbora.

European Western Balkans

Vučić je kazao da je prilično izvesno da u maju neće biti skupova, „svakako ne većih“, kako je naveo, „posebno ne u zatvorenom prostoru“. Što se tiče skupova u junu, Vučić je rekao da će čekati mišljenje lekara, epidemiologa i da „to neće zavisiti od nas, zavisiće od stanja zdravlja nacije i od nivoa epidemije s kojim ćemo se u tom trenutku suočavati“.

Razgovarali smo o svemu, o ravnomernosti u predstavljanju, o javnim skupovima, poštovaćemo preporuke struke, dodao je.

Vučić je rekao da ono što bi moglo da predstavlja problem jeste dostupnost notara za overu potpisa, dodajući da je među strankama koje će izaći na izbore postignut dogovor da osim notara i opštinski overitelji mogu da overavaju potpise za lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore.

Vučić je istakao da su razgovarali o atmosferi iz različitih uglova i da „posle ovog teškog vremena treba da stvorimo demokratsku atmosferu i izaberemo rukovodstvo, Narodnu skupštinu, a potom i Vladu koja će da služi interesima građana“.

On je rekao da će „lično pokušati i zamoliti saradnike da kampanji pristupe u duhu tolerancije, ozbiljnosti i odgovornosti“ i svima poželeo uspeh na izborima.

Sastanku su prisustvovali, osim predsednika, i premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković, zatim predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, predsednik Nove stranke Zoran Živković, predsednik SPAS Aleksandar Šapić, predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik SVM Ištvan Pastor, predsednik Stranke slobode i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnici SRS, „Zavetnika“, Ujedinjene demokratske Srbije (koju čine LSV, Stranka moderne Srbije, pojedini poslanici koji su do skoro bili u DS ili SDS, i nekadašnji članovi LDP).

Devet lista je do sada, početkom marta, predato.

Tanjug

You may also like...