Vrtić od septembra počinje sa radom na Beloj Zemlji (VIDEO)

BELA ZEMLJA-Završena je rekonstrukcija i dogradnja dečjeg vrtića „Sunce“ na Beloj Zemlji koji će početi sa radom 2.septembra.Vrtić ,koji se prostire na 413 kvadratnih metara,ima kapacitet do 120 mališana.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da je zgrada u kojoj je sada vrtić kupljena pre 10 godina za tu namenu.

„Sada je ispunjena decenijska želja meštana Bele Zemlje.U građevinske radove uloženo je 24 miliona dinara ,a u nabavku opreme 5 miliona dinara.Ovo je još jedan objekat koji će doprineti povećanju kvaliteta života meštana ove mesne zajednice“ ,rekao je Petković prilikom obilaska vrtića.

Direktorka Predškolske ustanove Veselinka Jovanović istakla je da će u vrtiću biti grupe za decu od 15 meseci do pripremnog perioda za školu.

„Sada već imamo 30 zahteva za prijem dece u ovaj vrtić.Njih još 40 trenutno boravi u vrtićima u gradu ,a sa Bele Zemlje su.Zbog toga pozivamo roditelje da posete ovaj vtrić,upoznaju se sa uslovima kako bi prebacili decu ovde od septembra“,rekla je Jovanovićeva.

Ona je istakla da je upis dece u vrtiće za ovu godinu završen i da ima 150 nerešenih zahteva.

You may also like...