Volonteri iz cele Srbije čistili Lim (VIDEO)

PRIBOJ – U akciji čišćenja reke Lim kod Priboja prikupljeno je više od 30 džakova raznog smeća, a najviše je bilo plastike. Ova reka godinama je bila zagađena otpadom koji je najviše dolazio slivanjem sa deponije Stanjevine, koja je zatvorena i sanirana ove godine.

Oko 50 dobrovoljaca iz različitih delova Srbije ovog vikenda bili su u Priboju u akciji čišćenja reke Lim i time su doprineli da priroda ovog kraja izgleda još lepše.

„Prvi put sam u Priboju, žao mi je što nisam došao ranije. Svi su komentarisali da je celo okruženje jako lepo. Žao mi je što je uništeno sa tolikom količinom smeća, ali ako to stavimo po strani, onda je veoma lepo“

„Ja se snalazim dobro i volim ovakve aktivnosti, a i sportski sam tip i volim da živim u prirodi“

Najviše volontera došlo je iz Beograda. Oni su se ovog vikenda upoznali sa prirodom pribojskog kraja, ali na malo drugačiji način.

„Uspeli smo da animiramo ljude iz Beograda, da dođu ovde i da uživaju u prirodi ali na jedan drugačiji način, da osete prirodu i da budu deo nje, ali da pomognu da naš Lim izgleda još lepše“, rekao je predsednik Discover Srbija Vladimir Pavlović.

Printscreen

Volonteri su dva dana čistili reku Lim,  ali su naučili i nešto novo o prirodi i znamenitostima ovog dela Srbije.

„Kroz ovu akciju želimo da promovišemo kanjon i da omogućimo turistima da budu deo prirode, a spremamo im i jedno iznenađenje. Održaćemo im kurs šumske medicine, odnosno šumskog velnesa“, ističe Pavlović.

Reka Lim godinama je zagađena raznim otpadom koji je najčešće stizao sa deponije Stanjevine, koja je zatvorena i sanirana ove godine.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.