Vlada sufinansira izgradnju vodovoda u prijepoljskom naselju Ravne

PRIJEPOLJE – Vlada Srbije sufinansiraće sa 16,3 miliona dinara izgradnju vodovoda u prijepoljskom naselju Ravne čime će biti rešen decenijski problem za oko 200 domaćinstava ovog dela preijepoljske opštine. Ugovor o sufinansiranju radova su u Prijepolju potpisali predsednik opštine Drago Popadić i ministar bez portfelja u Vladi RS zadužen za ravnomerni evropski razvoj Edin Đerlek.

Foto.A.Rovčanin

„U ovom naselju imamo na stotine domaćinstava i to domaćinstava koja se nalaze u visokim zonama ovog naselja što će stvoriti preduslove za izgradnju vodovodne mreže u nižim delovima ovog naselja gde se nalaze mnogobrojne firme i zanatlije što će svakako pored unapređenja kvaliteta života pospešiti i razvoj preduzetničkog sektora u ovom delu Prijepolja“, rekao je ministar Edin Đerlek.

Drago Popadić, predsednik opštine Prijepoljeje rekao da će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno oko 8 miliona dinara i dodao da će na ovaj način, pored snabdevanja zdravom pijaćom vodom, zahvaljujući sredstvima Vlade RS biti rešena i dva seoska vodovoda . Ukupna procenjena vrednost  investicije je oko 25 miliona dinara, a do kraja godine će trajati radovi.

PP media,ZooMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.