Arapi kupuju FAP kamione

PRIBOJ-U pribojskom FAP-u narednih godinu dana proizvodiće se kamioni koji će se izvoziti za Ujedinjene Arapske Emirate. Naručilac posla je domaća firma DLS „Specijalni sistemi“ iz Beograda, a posao je vredan 2.322.000 evra. Ovo je za Novosti potvrdio i generalni direktor Fabrike automobila Priboj, Ranko Vuković.

fap strajk2„Ugovor je veoma čvrst i podrazumeva avansno plaćanje, tako da sukcesivno možemo da finansiramo proizvodnju. Reč je o proizvodnji 30 kamiona „FAP 13-18“. Mi ovaj kamion prodajemo domaćoj firmi koja će vršiti nadogradnje i kao takvog ga prodati kupcu u Emiratima,“ kaže Vuković.

FAP, po njegovim rečima, može da proizvede ovaj kamion i da ispoštuje rok isporuke od 17 meseci. Ugovor nije preko noći napravljen:

„Već smo napravili timove, pa smo angažovali određeni broj ljudi koji je uzeo socijalni program. To nije nepoznat posao za FAP, to je isti kamion kao 11-18, koji smo u julu isporučili Vojsci Srbije, samo bez sanduka i sa nekim specijalnim doradama koje treba da nose nadogradnje. Zato, ne vidim zašto ne bi radnici FAP mogli da urade i ovih 30 kamiona.“
Na poslovima proizvodnje kamiona, biće angažovano oko 150 radnika, pišu Novosti.

Novosti

You may also like...